English at Intermediate Level - Középfokú angol nyelvtani és szókincs teszt - Fordítás

Grammar Test - Megoldási kulcs

Le tudod fordítani az alábbi mondatokat helyesen? Sokan küzdenek hasonló problémákkal: bár tanulták az adott angol nyelvtan jelenséget, mégsem ugrik be. Miért? Mert nem vált aktív részévé nyelvtudásuknak: azaz nem aktivizálták. Másik probléma a magyar nyelvből való tükörfordítás . Ez nem csak nyelvtani, de szókincs nehézségeket is felvet. Probáljuk "kikapcsolni" a magyar agyunkat és oldjuk meg a feladatot kreatívan!

A fenti feladatok nehézségi szintje aktív középfokú tudásszintet feltételez. A mondatok fordítása első pillanatban nehéznek tűnhet, mégis azt javasoljuk, hogy próbálja meg mindenki átgondolni a szóbajöhető megoldásokat illetve felhívnánk a figyelemet arra, hogy igen sok esetben a szókincs helyett a nyelvtan mint szókincs (?) lesz a helyes megközelítés. A megoldókulcs sokat segíthet a problémás kifejezések használatának bevésődésében - ne feledjük, gyakorlat teszi a mestert!

    PREPOZÍCIÓK -- ALAPFOKÚ FELADATOK -- KÖZÉPFOKÚ TESZT -- ONLINE ENGLISH -- KONTRASZTÍV FELADAT -- ÜZLETI ANGOL -- KERESŐOPTIMALIZÁLÁS